2e plek voor wedstrijdjudoka’s Hantei tijdens jeugdkampioenschap in Haarlem

24-09-2017 door henk.uit het broek

2e plek voor wedstrijdjudoka’s Hantei tijdens jeugdkampioenschap in Haarlem

24 september vond het 13e Spaarne teamtoernooi jeugd in Haarlem plaats. Het was een sterk bezet toernooi waar wedstijdjudoka’s in de categorieën -10 jaar en -12 jaar uit heel Nederland streden om een podiumplek. Meer dan  90 judoka’s verdeeld over 11 teams waren in alle vroegte afgereisd  naar dit evenement.

4 judoka’s van budovereniging Hantei stonden in de gecombineerde wedstrijdselectiepoule in de -12 jaar categorie van de judovereniging Thag uit Almelo en Hantei uit Oldenzaal op de mat.

Tim Roesthuis, Levi Teesink, Noa Roesthuis en Max Wegdam, allen uit Oldenzaal, waren in hun gewichtsklasse geselecteerd vanuit Hantei.  Jarno Shih-ming Bronsvoord, Ramon Dijkstra, Thierry Drommel en Luuk Mannebeek vanuit Thag.

Vorig jaar was dit team ook aanwezig op dit toernooi, maar toen hebben hun prestaties niet tot een podiumplek geleid. Na een jaar intensief trainen onder leiding van trainer Joep Ritzen gingen ze wederom de uitdaging aan om dit jaar wel een podiumplek te bemachtigen. Ze gingen de strijd in de eerste poule aan tegen judoscholen uit Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Heerenveen. Met waza-ari’s en ippons veegden ze de anderen judoverenigingen met hun judotechnieken van de mat. Met scores van 6-1, 5-2, 4-3 en 5-2 bleken ze de sterkste te zijn. Deze goede score zorgde ervoor dat ze doorstroomden naar de winnaarsronde.

In de winnaarspoule was het erg spannend tegen de judovereniging uit Echt waardoor hun oorspronkelijke achterstand goed werd ingelopen en uiteindelijk verrassend zorgde voor een winstzege. De laatste wedstrijd tegen het 2e team van Haarlem zorgde voor indrukwekkend judo tot het laatste moment. Toch bleken de judoka’s uit Oldenzaal en Almelo niet in staat de winst te pakken.

Onder luid applaus en vele complimenten grepen de judoka’s uit Oldenzaal en Almelo net naast de 1e plaats en werd voor de 2e podiumplek een mooie zilveren beker en medaille uitgereikt aan deze toppers. Met deze mooie prestaties stond judoverenging Thag/Hantei weer goed op de kaart! En konden de sporters met een goed gevoel en nieuwe indrukken naar huis.